Места / Накъде

Happy horses estate

Share this post

В Happy horses estate попаднахме съвсем случайно преди около месец. Моята приятелка Мира беше видяла тяхно събитие във фейсбук и спонтанно решихме да заведем децата в един слънчев петък през октомври. Останахме очаровани от мястото, затова реших да споделя кратък отзив и малко снимки с вас 🙂

Happy horses estate се намира на югоизточния край на вилна зона Ярема, на около половин час с кола от София. Мястото предлага уроци по езда на манеж (за деца над 4-годишна възраст, така и за възрастни), както и възможност за езда сред природата за напреднали. Можете да се насладите и на вкусна храна, ароматен чай и разходка в гората, а освен това има възможност и за организиране на събития – рождени дни, детски лагери и др.

Очакваше ни и приятна изненада – оказа се, че в имението работи една от бившите учителки в кооператива ни и любимка на Ида. Тя води урока на децата.

При първото ни посещение времето беше разкошно и денят мина неусетно докато малките пояздят и хапнем, а накрая направихме и дълга разходка в гората и по околните поляни.

Храната и двата пъти беше чудесна – приготвена от зеленчуци от собствената им градина и други местни продукти, сготвена пред очите ни и много вкусна! При хубаво време можете да хапнете и на масите отвън, а ако е хладно – на топло край печката вътре.

Постройката е направена от дървени трупи и е много уютна, но не очаквайте лукс. На нас ни допадна много! Възможно е и пренощуване на място с предварителна заявка.

За контакт: страницата на имението във фейсбук. Препоръчително е да се обадите предварително, за да заявите желание за езда и да поръчате храна.

Author: Вики

Запален планинар, колоездач и скиор, обичам да прекарвам времето си в планината и зиме, и лете. Харесвам хубавата храна и вино и обожавам да пия качествено кафе! Обичам книгите и музиката, както и да пътувам със семейството си. Майка съм на красиво момиченце на име Ида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  +  58  =  60

Related stories

%d bloggers like this: