Куфар

Бебешка шейна Bobbe Bob

Share this post

Ако имате късмета детето ви да е на поне 6-7 месечна възраст през първата си зима, със сигурност искате да му покажете снега отблизо. Едно от забавленията, което можете да му предложите, естествено, е возенето в шейна. Този сезон Нели откри перфектната според нас бебешка шейна – Bobbe Bob от Декатлон – и Явор и Ида се сдобиха набързо с по един брой като коледен подарък.

Какво ни харесва накратко – шейната е много лека (без проблем съм я носила на гръб дори в градски транспорт, заедно с раница с багаж и с Ида в ерго-раницата отпред), в същото време доста стабилна (благодарение на широките плъзгачи), върви лесно по снега. Коланите са наистина сигурни – имат три точки на захващане – и позволяват да засилите повечко детето, без да се притеснявате, че може да изпадне. Облекалката е висока и удобна, можете да возите спокойно и съвсем малко дете, стига да може да седи самостоятелно.

Ремъкът, с който шейната се тегли, може да бъде ползван и като спирачка, ако го издърпате от задната и страна (малък трик, който открихме случайно – може да се изхитрите и при насрещен вятър да дърпате детето, обърнато в обратна посока – така няма да му вее в лицето). Можете и да го приберете навит в отделението зад гърба на детето, за да не пречи при спускане.

За какво може да я ползвате:  както за игри на снежната пързалка, така и просто за придвижване в снежна обстановка. Може да звучи абсурдно, но след последния голям снеговалеж и при положение, че кварталните улици в София не се почистват /да не говорим за тротоарите и алеите/, аз няколко пъти излизах с Ида из квартала с шейната и без носилка и освен че обикаляхме подходящите за пързаляне хълмчета, пазарувах от кварталните магазини. Незаменима е за зимната почивка – например докато единият родител кара ски, другият може да забавлява бебето със спускания около пистите 🙂

Шейната е пластмасова, и може би единствената ни резерва е, че не липсват отзиви от клиенти, че се чупи лесно. Но също така разполага с 2 г. гаранция, тъй че разчитаме, че дори при такъв инцидент, от Декатлон ще я заменят. За един сезон ползване не сме забелязали проблеми със здравината. Със сигурност не е вечна, но с оглед на функционалността, определено препоръчваме!

Като минус бихме посочили, че не е лесно да се снабдите с нея – заредените бройки свършват доста бързо (може би трябва да се помисли за по-адекватно предвиждане на интереса към продукта). Дори и да я няма налична, имайте предвид, че можете да направите индивидуална поръчка!

от къде: Decathlon – можете да я поръчате он-лайн или да посетите един от трите им магазина в България (в този случай най-добре ще бъде да направите справка дали шейната е налична)

цена: 41,70 лв.

възраст на детето, за която е подходяща: от момента, в който детето може да седи самостоятелно до около 3 г. възраст (или до достигане на 20 кг.)

полезно за: зима

тегло/размер: 77 x 52 x 36 см. / 1,6 кг.

Author: Вики

Запален планинар, колоездач и скиор, обичам да прекарвам времето си в планината и зиме, и лете. Харесвам хубавата храна и вино и обожавам да пия качествено кафе! Обичам книгите и музиката, както и да пътувам със семейството си.
Майка съм на красиво момиченце на име Ида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

70  +    =  80

Related stories

5 продукта на Шушулка, които взимаме на път лятото