За нас

Тук ще се запознаете с Явор, Ида и Дари – три деца, които от най-ранна възраст пътуват със своите родители и опознават света.

А кои сме ние?

Здравейте, аз съм Нели и съм майка на един от главните герои тук – Явор. Обичам храната, кулинарията и съм привърженик на Slow Food концепцията за запазване на местните фермерски и изчезващи традиционни продукти. Заедно със съпруга ми Митко сме от създателите на ресторант Багри. Обичам да се срещам с нови хора, да прекарвам време в природата, да танцувам, да изследвам нови места и култури. Обожавам да съчетавам пътуването със страстта си към хубавата храна. Смятам, че пътувайки с детето си, бихме могли да му предадем уважение към природата и хората. Пътешественик съм по душа и в началото, когато с мъжа ми започнахме да мислим за дете, си казах “Добре де, ще изтърпя 2 години без пътувания, а после ще си наваксаме”. Но за щастие по време на едно наше странстване в Куба се запознахме с Дита от Канада, която ни разказа как, когато родила първото си дете (тя имаше три и беше на около 60 години, когато се срещнахме), с мъжа й тръгнали на пътешествие от Канада през цяла Южна Америка. Тази история ни успокои и мотивира да започнем да пътуваме с Явор, още когато той стана на 40 дни. Опитахме, хареса ни и започнахме да плануваме. Сега той е на 21 месеца и вече е навъртял десетки хиляди км.

Привет! Аз съм Вики и по професия съм юрист, а в свободното си време – приключенец. Запалена съм по трекинга, колоезденето, отскоро – и по ските, обичам да прекарвам времето си в планината, и зиме, и лете. Харесвам хубавите храна и вино и обичам книгите и музиката. Майка съм на красиво момиченце на име Ида, с което ще се срещате тук. Със съпруга ми обожаваме да пътешестваме и да посещаваме нови места, и когато дъщеря ни се роди, бяхме убедени, че искаме да продължим да пътуваме активно заедно с нея. Ида е била вече в няколко различни държави, виждала е освен родното Черноморие, и Средиземно и Бяло море,  и е изкачила немалко планински върхове. За нас няма по-хубаво преживяване от това да споделяме красивите гледки и вълненията около пътуването с нея.

Здравейте! Казвам се Биляна и съм майка на една прекрасна малка пътешественичка на име Дария. По професия съм юрист, а по зодията – Козирог, което ме прави безсилна пред желанието ми във всичко да има план, система и ред – със сигурност ще го усетите в разказите ми. За скромните си 22 месеца, Дария е посетила 10 държави на 3 континента (някои повече от веднъж), летяла е 30 пъти със самолет, пропътувала е хиляди километри с кола, плавала е с ферибот, возила се е на най-бързите влакове, но най-важното: откривала е света в прегръдката на своите щастливи родители. С историите си искам да ви покажа, че животът не спира с появата на детето. Че да пътуваш е възможно. И приятно. И удовлетворяващо. Искам да ви споделя личния си опит, за да ви направя по-подготвени и спокойни да опитате. Затова, прочетете. И се вдъхновете за своето пътешествие!

Много често ни питат защо изобщо се захващаме да пътуваме с “тези невръстни деца”? Ами, какво по-хубаво от изморени, кротки бебета, радващи се на нови и нови гледки, хора и впечатления? Пътуванията правят родителите по-щастливи, разнообразяват ежедневието ни и ни доказват, че човек може да “живее” и след появата на детето. То, всъщност, е нашият спътник, а не пречка, стига да сме съгласни да пътуваме така, както на него ще му хареса. Повече по въпроса “защо пътуваме с бебе?” вижте тук.

А ако се чудите как е възможно това, вижте нашите полезни съвети, както и истории от посетените от нас дестинации.

Приятно четене и пътуване!

Снимки от
Siyana Kasabova Photography

Alex Orange Photography

Филип Обретенов


Warning: include_once(/home/babieson/public_html/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/ressio.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/babieson/public_html/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/public/class-pagespeedninja-public.php on line 261

Warning: include_once(): Failed opening '/home/babieson/public_html/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/ressio.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/babieson/public_html/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/public/class-pagespeedninja-public.php on line 261

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Ressio' not found in /home/babieson/public_html/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/public/class-pagespeedninja-public.php:263 Stack trace: #0 [internal function]: PagespeedNinja_Public->ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/babieson/public_html/wp-includes/functions.php(4552): ob_end_flush() #2 /home/babieson/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(288): wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/babieson/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(312): WP_Hook->apply_filters('', Array) #4 /home/babieson/public_html/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/babieson/public_html/wp-includes/load.php(947): do_action('shutdown') #6 [internal function]: shutdown_action_hook() #7 {main} thrown in /home/babieson/public_html/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/public/class-pagespeedninja-public.php on line 263