Места

Пътеводител на заведенията във Варна (подходящи за деца)

Share this post

Със съпругът ми сме били във Варна много пъти и винаги сме страдали от липсата на заведения, които съвпадат с вкуса ни. Но тази година нещата бяха различни – нови и интересни места са се появили на картата на Варна и определено сме впечатлени. Естествено, вече гледаме на заведенията по друг начин – има ли шанс да (се) нахраниш с див тодлър, значи отиваме 🙂

И понеже с Вики сме си гастрономично настроени, затова сме ви подготвили нашия пътеводител на заведенията във Варна, подходящи за хора с деца и бебета!

  1.  So fresh, So good

Всяка сутрин, когато бяхме във Варна с Вики и Ида, минавахме през Пикадили парк, където открихме симпатичното местенце So fresh, So good.  Предлагат супер вкусен домашен сладолед без захар и мляко, веган сладкиши (любим ни стана варианта им на сникерс), прилично кафе и студено пресовани сокове и смутита. Можете да ги намерите и на още няколко места в града – Гранд Мол и в хотел “Черно море”.

2.  Клуб на Докера

Определено любимо и на двете ни стана заведението Клуб на Докера, което се намира на Морска гара. Впечатли ни с уникалния си дизайн (хармонична смесица между домашна атмосфера, социалистически дух и индустриален стил), неповторимата рибена чорба със саламурийка, прясно изпържените картофи с шарена сол, двете детски столчета и тарама хайвера!

3. Печката

Няколко врати в дясно от Кубо по Алея Първа се намира заведението Печката, където може да намерите домашна обстановка и прости, но вкусни храни като пържени тиквички, летни салати и тортата по рецепта на Гинчето. Също разполагат с детски столчета и приятни сепарета.

4. Angel’s

И понеже не ни стига, трябваше да посетим и последната ми препоръка за ресторант във Варна – заведението за здравословна храна Angel’s. Намира се зад ВИНС-а и предлага кухня тип бюфет. Всеки ден има сравнително голям избор от сготвена храна – супи, салати, веган и вегетариански ястия, риба, от които можеш да избираш, а след това си плащаш на грамаж. Всички храни се приготвят с пречистена и алкализирана вода от уреда Kangen като тя се предлага и в неограничени количества за пиене. Можете да опитате и направените на място десерти. Ние хапнахме по много от всичко и ни допадна вкусово, но най-много ни впечатлиха с малкия детски кът в градината и столчетата за хранене.

5.  La Bocca

Отново по препоръка с Марта попаднахме в пицария La Bocca, близо до Медицинския Университет, където доста ни допадна. Освен, че пиците бяха добри, успяхме и да си ги похапнем на спокойствие, тъй като Явор беше прекалено зает със светещия фонтан в центъра на заведението. Обстановката наподобява площад в някой италиански град, а персоналът беше усмихнат и се радваше на бебето, което обикаля цялото заведение като фурия. Имат и детско столче.

6.  Diagonal

И понеже е лято и ние сме любопитни, защо да не посетим и новия бар за крафт бири във Варна – Diagonal! Изчистен, минималистичен и с около 11 наливни бири в различни стилове. Ние пробвахме два вида IPA, а Явор и Ида се качиха десетки пъти по стълбите до втория етаж и обратно надолу.

7. Cubo

Класиката в жанра! Но тази година видях Кубо с нови очи – детска площадка на плажа и сандък, пълен с плажни играчки. Изненадана бях да видя поне 5-6 детски колички и още толкова семейства с по-големи деца в събота вечер в бара. Тук можете да се насладите спокойно на свежата музика и летните питиета, докато децата обикалят наоколо и се въргалят в пясъка. Наздраве!

Голяма част от местата ни бяха препоръчани от готини майки, така че майките сме сила! Чувствайте се свободни да споделяте с нас още интересни заведения в района на Морската столица!

Author: Нели

Здравейте, аз съм Нели и съм майка на двама от главните герои тук – Явор и малкия му брат Вихрен. Обичам храната, кулинарията, да се срещам с нови хора, да прекарвам време в природата, да танцувам, да изследвам нови места и култури. Обожавам да съчетавам пътуването със страстта си към хубавата храна. Смятам, че пътувайки с децата си, бихме могли да им предадем уважение към природата и различните хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6  +  2  =  

Related stories