Места

Хотелски комплекс Анкор – с. Синеморец

Share this post
  • Местоположение: село Синеморец
  • Тип настаняване: Хотелски комплекс
  • Цена: около 80 лв./вечер за двойна стая (само нощувка)
  • Удобства за деца: открит детски басейн; външна детска площадка с пясъчник; детски столчета в ресторанта; кошарки за спане;
  • Website: https://hotelanchor.com/content/hotel-ankor-sinemorets
  • Време на посещение: Юли 2019 г.; август 2018 г.
  • Обща оценка: 4.5/5

*** Тази статия не е платена реклама!***

Плаж “Велека”

Любимото ни място за почивка по българското Черноморие си остава с. Синеморец – макар и доста пораздвижено напоследък, селцето все още е спокойно, незастроено, липсват монополитни хотели и плажовете (поне тези, които посещаваме – Велека и Силистар) не са пренаселени и някакси успяват да функционират и без традиционните викачи, продаващи “кочани” и “зърна” 😀

Макар и не така комерсиален, Синеморец не е лишен от удобства – има чудесен голям супермаркет, много магазинчета с пресни плодове и зеленчуци, добри ресторанти, голяма детска площадка, лятно кино, нов co-working space и любимото ни: най-страхотният бар – Кораба!

С Тео ходим в Синеморец вече шеста (или седма?) година, но откакто имаме дете, вече второ поредно лято, посещаваме Хотелски комплекс Анкор. Гостите му са предимно други семейства с деца, което на този етап от живота ни намирам за плюс, защото има приятелчета за Дария и тя е щастлива. Резервацията обикновено правим чрез Booking.com, заради бързината – не забелязвам да има разлика с цените, обявени на сайта на хотела.

В основната част на комплекса има басейн (един за възрастни и един детски), около който, една до друга, са разположени стаите и апартаментите. Всички приличат на малки къщички със самостоятелни “веранди” пред тях с кът за сядане. Разполагат с климатик и много ни харесва, че обзавеждането е с естествени материали – дърво и камък. На покрива на всяка къщичка има слънчеви панели, които осигуряват топлата вода (и то доста успешно – никога не ни се е случвало да свърши преди да се изкъпем).

Леглата и възглавниците са удобни, а за децата предлагат кошарки по заявка. Ние не сме се възползвали от тази екстра обаче, защото Дари обикновено си спи при нас на спалнята, когато пътуваме.

Чистотата навсякъде е на ниво, като стаите се почистват ежедневно. (Намирам го за особеноп важно, още повече за морски курорт).

Зад хотела е само зелената гора

Комплексът разполага с външен ресторант, в който сутрин сервират домашни закуски (всеки ден предлагат по някое специално предложение, освен задължителните омлет, корнфлейкс/мюсли и “компле”). Пробвали сме всичко и не сме били разочаровани – особено от домашната баничка и от палачинките с домашно сладко от смокини! Предлагат обедно меню с готвени за деня ястия, а за вечеря се поръчва по менюто на ресторанта. Разполага с високи детски столчета.

В красиво озеленения двор има и интересна детска площадка – истинска голяма лодка, “плуваща” в пясъчника, която децата наистина харесват. Тази година имаше и нововъдение – пластмасова пързалка с люлка, подходящи за най-малките гости.

Извън основната част на комплекса има друг двор, в който са разположени бунгалата. Не съм влизала вътре, но изглеждат много приятни и просторни – според описанието на сайта разполагат и с кухня, така че биха били подходящ вариант за хората, които искат да имат опция за самостоятелно приготвяне на храна.

Навсякъде в комплекса има безплатен безжичен интернет с добро покритие и скорост – Тео каза, че е подходящ за работа 🙂

Като негативи в комплекса бих изтъкнала само следните неща:
1. Понякога има лек проблем с шума – верандите пред стаите са в непосредствена близост една до друга и, ако съседите ви си говорят отвън, дори тихо, се чува сякаш са в стаята. Ресторанът също работи до полунощ и се е случвало компаниите да са по-гръмогласни. Естествено проблемът се тушира с едно затваряне на прозорците, но ако не обичате да спите на климатик (като нас), може да не е опция.
2. Комлексът няма изцяло закрита част и, ако случите на лошо време, единствената опция е да си седите в стаята. Ресторантът също има покрив, разбира се, но освен че си е хладно, се намира и до детската площадка и Дария трудно можеше да бъде убедена, че навън вали и не може да играе там.
3. Тъй като комплексът граничи с гората (което само по себе си е страхотно), сутрин и вечер има големи комари, от които много страдам. Репелентите, поне при мен, помагат само частично.

В заключение – въпреки малките минуси, комплекс Анкор е красиво и добре поддържано местенце и го препоръчвам за почивка с деца на южното ни Черноморие.

А за финал, с Дари ви черпим виртуално с по един летен коктейл – ако случайно посетите Синеморец, сетете се за нас 🙂

И да не забравя – харесайте ни във Фейсбук! 🙂

Author: Биляна

Здравейте! Казвам се Биляна и съм майка на две прекрасни деца – Дария (5г.) и Давид (1г.). За скромната си възраст децата ми са посетили близо 30 държави на 3 континента (някои повече от веднъж), летели са със самолет, пропътували са хиляди километри с кола, плавали са на всякакъв вид лодки, возилили са се на най-бързите влакове, но най-важното: откривали са света в прегръдката на своите щастливи родители. С историите си искам да ви покажа, че животът не спира с появата на детето. Че да пътуваш е възможно. И приятно. И удовлетворяващо. Искам да ви споделя личния си опит, за да ви направя по-подготвени и спокойни да опитате. Затова, прочетете. И се вдъхновете за своето пътешествие! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10  +    =  11

Related stories