Места / Накъде

7 lakes camping

Share this post

Местоположение: гр. Сапарева баня
Тип настаняване: къмпинг
Цена: 25 – 35 лв./парцел + 10-15 лв./гост през високия сезон
Удобства за деца: детска площадка; стая за повиване на бебета; детски кът на закрито; бебешко столче в общата кухня; анимация през уикендите; детски басейн в термален комплекс “Плажъ” (влиза в цената на престоя в къмпинга)
Website: https://7lakescamping.com/
Време на посещение: август 2023
Обща оценка: 5/5

7 lakes camping е новият термален къмпинг в Сапарева баня, който отвори в началото на юни тази година. За него разбрахме при разговора ни с Георги и Марияна от Camp to joy докато още беше в процес на изграждане и тъй като Сапарева баня ни стана любима близка дестинация в последно време, веднага влезе в списъка ни с места за посещение през идното лято.

Къмпингът е семейно ореантиран и предлага множество удобства за малки деца, което приветстваме силно! За момента варианта за отсядане е само със собствена палатка, каравана или кемпер, но в близко бъдеще ще има на разположение и мобилни къщи. Къмпинг парцелите са 60 на брой и попадат в две категории – стандартни и премиум в зависимост от големината си. Всеки парцел се състои от обособена затревена площ и насипан с чакъл терен, на който да паркирате кемпера, караваната или колата си. Навсякъде из къмпинга има изходи за вода и ток (най-модерните, които аз лично съм виждала), които са включени в цената за престой.
Общите помещения – тоалетни, бани, перално помещение (има и сушилни), както и кухня се намират в една централна постройка до входа на къмпинга. В нея ще намерите още приятен co-working space, стая за повиване на бебета и рецепцията. Собствениците имат намерение да отворят и малък магазин или снек бар по-нататък, което ще бъде чудесно допълнение.

Детската площадка е разположена на централно място и е чудесна, а около нея има и достатъчно зелени площи за игра.

Непосредствено до къмпинга се намира минерален комплекс “Плажъ”, достъпът до който е включен в цената на посещение (необходимо е само да покажете едно картонче, което ще получите на рецепцията на къмпинга). Комплексът разполага с детски басейн, както и басейн с олимпийски размер и по-силно минерализиран басейн за релакс. На място има заведение с напитки и храна, типична за басейн – сандвичи, пържени картофи, скара.

Ние отседнахме само за две нощувки и бяхме с малката ни алпийска палатка, така че стандартен парцел ни беше повече от достатъчен. Много ни допадна наличието на обща кухня с места за хранене вън и вътре, в която се помещава и малък детски кът – спокойно можете да оставите кухненското обурудване у дома и да използвате това на място. Особено удобно е, че децата има с какво да се забавляват докато приготвяте храната, а помещението е много приятно и просто за отпускане с някоя любима напитка.

Всички общи помещения в къмпинга са чисти и приветливи, а персоналът е много услужлив и откликваше на всяко наше запитване. Гледката към планината е разкошна, а леката отдалеченост на къмпинга от града му придава голямо спокойствие.

Повечето време прекарвахме, разбира се, на басейна, където децата много се забавляваха. Градът е чудесен за разходка, както съм споделяла и друг път – има два приятни парка, в единия от които ще намерите свободна за ползване въжена градина. Много близо до къмпинга се намира и чудесния италиански ресторант Rado – задължително направете резервация, ако искате да вечеряте там. Къмпингът, както подсказва и името му, може да бъде добра отправна точка за посещение на Седемте рилски езера с лифта.

Като единствен минус на къмпинга, който е добре да вземете предвид при посещение лятото мога да посоча липсата на сянка – естествена такава има само на две или три от местата. Това със сигурост ще се промени идните години, тъй като собствениците са се погрижили да залесят терена с дървета, но им трябва време да пораснат. Ако посещавате къмпинга извън месец асгуст, не би било проблем, тъй като климатът в града си е планински и рядко е горещо през останалата част от годината.

И на последно място, ако решите да посетите къмпинга, имайте предвид, че google може да ви предложи да минете по уж пряк, черен път – не се подвеждайте! Най-добре следвайте табелите в града или въведете в навигазията “Плажъ”, а от там ще се ореантирате лесно (продължава се още малко надолу по чакълестия път).

Ние със сигурност ще посетим 7 lakes camping отново, надявам се за по-дълго време, и го препоръчвам като дестинация, подходяща за семейства с малки деца 🙂

Author: Вики

Запален планинар, колоездач и скиор, обичам да прекарвам времето си в планината и зиме, и лете. Харесвам хубавата храна и вино и обожавам да пия качествено кафе! Обичам книгите и музиката, както и да пътувам със семейството си. Майка съм на красиво момиченце на име Ида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5  +  4  =  

Related stories