Куфар

Количка Ergobaby Metro

Share this post

***Тази статия не е платена реклама***

Точно преди да заминем за Япония търсих лятна количка, която да е подходяща най-вече за пътувания. Исках да бъде лека, да се сгъва компактно, да може да се носи лесно сгъната и да има напълно легнало положение за детето. От препоръките, които други майки ми дадоха, се откроиха марките Ergobaby и GB Pockit. Успях да видя на живо и двете, въпреки че GB беше от стария модел, но Ergobaby веднага ме грабна! Освен това в този момент беше с отстъпка от 100 лв. и, за да не я изпусна, поръчах количката на момента.

Повечето от вас може би са чували за Ergobaby и ергономичните им раници, които са много разпространени в Щатите и, както забелязах, в Япония. Сравнително наскоро излезе и първата тяхната количка Metro, която доста добре се вписва в изискванията на пътуващите майки и на тези, които предимно са носили детето си в раница като мен.

Особено щом стане въпрос за пътуване в чужбина, искам да разчитам на лека и удобна количка, в която Явор да може да спи на обяд, докато ние обикаляме или си почиваме. Използвахме я постоянно в Япония и искам да ви споделя защо се влюбих в нея и защо смятам, че е страхотна количка за пътешествия:

  • Ergobaby е удобна лятна количка, която има амортисьори и това не се отразява на теглото й! Естествено, не могат да се сравни по окачване с голяма количка, но определено вози много по-гладко и меко в сравнение с останалите летни колички, които съм виждала. Освен това събира доста допълнителен багаж и има лесен достъп до него.
  • За детето са предвидени удобства като големия сенник и движещата се част в края на седалката, която може да се сваля надолу, за да бъдат краката му отпуснати, или да се вдига нагоре и да ги подпира. Сенникът беше изключително полезен по време на летните ни пътувания, защото покрива Явор с изключение на краката и не е необходимо да имам нещо допълнително, което да прави сянка.
Успяхме да се насладим напълно на Дисни Токио!
  • Изключително маневрена – предните две колела се въртят бързо на всички посоки и са по-малки, което я прави много удобна за бутане, завиване в последния момент, влизане в тесни места като асансьор или метро. Да я управляваш е истинско удоволствие, особено ако преди това си разполагал с доста по-дървена количка.
ergobaby-toddler
Толкова лесна за бутане, че Явор често повтаряше “сам,сам”
  • Размерът има значение – количката е изключително стеснена, което не ми направи впечатление да пречи на две годишния ми син, но пък ни беше супер полезно през цялото пътуване. В Япония пространството е кът и всичко е много компактно измислено. Мисля че никоя друга количка не би могла да влезе в малките им ресторантчета, но ние успявахме да влезем със спящия Явор и да се нахраним на спокойствие. Това ни беше много полезно и в претъпканото метро. Дори, когато облегалката е максимално спусната назад, количката не става прекалено дълга.
Заради малката количка ни пуснаха и в този
Мишлен ресторант!
Със спящо дете и в музея
  • Лесна за употреба – най-удобното нещо за мен е това, че има една дълга дръжка и може да се бута с една ръка! Сгъването и разгъването става лесно, стига да свикнеш – за секунди. Спускането на облегалката става чрез ремъци, които защипваш с щипка на позицията, която ти е удобна. Има и прозорче, през което да наблюдаваш детето, докато го возиш, без да се изпречваш пред него, когато е почти заспало и да го събуждаш. Освен това е и много проветрива – когато се отпусне напълно в легнало положение, зад главата на детето платът може да се сваля, а отдолу има мрежа. Тази екстра ни беше много полезна в Окинава, където влажността и жегата са огромен фактор.
Има и такива моменти понякога
  • Може да се носи на гръб! Това е любимата ми екстра на Ergobaby Metro! Допълнително бихте могли да си закупите раница, с която да носите количката на гръб, когато е необходимо, а по време на път се налагаше често. Тъй като бяхме навън по цял ден, имахме нужда от количка, за да може Явор да спи в нея на обяд. Но през останалото време и на места, където можехме да го пуснем да ходи свободно, нямахме ангажимент да бутаме количката, тогава мъжът ми я носеше на гръб. Много по-компактно е, а и е доста удобно за носещия, противно на очакванията ми! Когато посещавахме някоя туристическа атракция, сгъвахме количката, за да не пречи на тълпата от туристи, а по време на полет я прибирахме в раницата, за да не се цапа, докато я товарят в багажното отделение. В ресторантите ни принуждаваха да я сгъваме, тъй като няма достатъчно място и там също можехме да я приберем в раницата.
Спящо дете = щастливи родители 🙂
  • Може да се ползва от новородено до късна тодлърска възраст – веднага ме грабна, тъй като исках със следващото си дете да не ползвам зимна количка, а само лятна. Така или иначе в големия сняг предпочитам да използвам ергономична раница или слинг вместо количка и това не ме спря за избора ми. Ergobaby Metro има напълно легнало положение за детето, а матрачето е доста меко. Предлага се и зимен кош, който можете да закупите допълнително и също е доста компактен.

От къде: в момента е с 13% намаление в Рошаво !

Цена: 685 лв. (промоционална цена 596 лв.)

Възраст на детето, за която е подходяща: води се от 6+ месечна възраст на детето до 18 кг 

Полезно за: пътувания и ежедневно ползване в големия град

Тегло/размер: 52х44х23 см, 6.3 кг.

Параметрите, които производителя предоставя и повече информация за количката можете да намерите тук

За да не изпускате ревютата и на други полезни за път вещи – харесайте страничката ни във Фейсбук!

Author: Нели

Здравейте, аз съм Нели и съм майка на двама от главните герои тук – Явор и малкия му брат Вихрен. Обичам храната, кулинарията, да се срещам с нови хора, да прекарвам време в природата, да танцувам, да изследвам нови места и култури. Обожавам да съчетавам пътуването със страстта си към хубавата храна. Смятам, че пътувайки с децата си, бихме могли да им предадем уважение към природата и различните хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  +  46  =  52

Related stories

5 продукта на Шушулка, които взимаме на път лятото