Куфар

Слънцезащитен лосион Baby&Family Wooden Spoon

Share this post

Въпросът за слънцезащитна козметика става особено актуален през лятото и често получаваме запитвания на страницата или в групата ни във фейсбук какви продукти сме избрали за децата си. Както знаете, ние обичаме да прекарваме много време на открито, а планината и морският бряг са двете места, където е от особена важност да осигурим адекватна защита за кожата срещу слънчевите лъчи. Моят избор от няколко години насам е българската марка Wooden spoon и се изненадах приятно, когато те се свързаха с нас да тестваме обновената формула на продуктите. В това ревю ще ви разкажа повече за марката и конкретно за слънцезащитните продукти, които предлагат и защо ги препоръчвам. 

Аз съм минималист по отношение на козметиката – купувам и използвам само базов набор от продукти както за себе си, така и за Ида. За сметка на това много държа на качеството и състава им – винаги се стремя да избирам такива с натурални съставки, безвредни както за нас, така и за околната среда. При възможност купувам биосертифицирана козметика, а ако е българска – още по-добре. Ето как още преди години попаднах на българския бранд за био козметика Wooden Spoon – техните продукти изпълняват всичките ми изисквания, тъй като за производството им се използват висококачествени съставки с натурален произход, имат сертификат Cosmos Organic и не съдържат редица вредни вещества като минерални масла, петролни деривати, силикони, синтетични аромати и др., широко разпространени в конвенционалната козметика. Козметиката на Wooden spoon се базира на натурални масла и билкови екстракти, процесът на производство се контролира стриктно (нещо, което е невъзможно при набиращата популярност handmade козметика) и е максимално щадящ към природата. Аз лично съм изпробвала голяма част от продуктите им и ги препоръчвам горещо!

Благодарение на партньорството ни с марката, до края на месец август с код babiesontheroad10 можете да закупите всички продукти на марката Wooden spoon с 10% намаление от електронния магазин на zelen.bg 🙂 

Когато избирам детска слънцезащитна козметика, искам да съм сигурна, че продуктът е максимално щадящ за здравето на детето ми и не съдържа потенциално токсични вещества, но в същото време за мен е важно той да дава и сигурна защита за кожата. Слънцезащитният лосион Baby&Family на Wooden spoon ми осигурява точно това и както подсказва името му, той е удачен избор и за най-малките. Слънцезащитата на марката се базира на т.нар. физически филтър – продуктите съдържат минерала цинк, който образува физическа бариера върху кожата и така я предпазва както от UVA, така и от UVB лъчите. Тъй като минералните частици в продуктите не са с нано-размер, те не проникват във вътрешните слоеве на дермата за разлика от съставките на козметиката с химичен филтър, която действа на друг принцип – тя не образува бариера срещу лъчите, а навлиза вътре в кожата и преобразува лъченията по химичен път. Освен че са по-безопасни за употреба (особено от деца!), продуктите с физичен филтър са по-щадящи за околната среда, тъй като съдържащите се минерали са идентични с тези, намиращи се в природата. Козметиката с химични филтри може да навреди на растенията и животните във водните басейни, в които попада – още една причина, поради която аз я избягвам. 

Другите съставки на продукта са масла с органичен произход (от слънчоглед, кокос, какао и ший), пчелен восък и витамин Е. Продуктът не съдържа вода, което осигурява по-голяма трайност. Лосионът е много приятен за употреба – не е прекалено мазен, няма натрапчив аромат, нанася се лесно и осигурява трайно покритие. Заради цинковия оксид нанесеният слой изглежда синкаво-бял върху кожата, но лично за мен това не е недостатък – така мога лесно да се ореантирам дали съм сложила достатъчно и кога има нужда от ново нанасяне. 

Слънцезащитният лосион Baby&Family се предлага в два варианта с различен слънцезащитен фактор – 50 SPF и 30 SPF – кой ще изберете е въпрос на индивидуални особености на кожата. Моите впечатления са, че и по-ниският фактор дава достатъчна защита, стига да се нанася често, но Ида изглежда е наследила моите особености на кожата и не изгаря лесно. Ако се колебаете, винаги можете да се посъветвате и с педиатъра си. Трайността на продукта е 6 м. след отваряне – не забравяйте да го подменяте редовно!

Разфасовките на лосиона са от 50 или 100 мл. – за семейна почивка определено препоръчвам да купите голяма опаковка, тъй като излиза по-икономично. Малката е удобна за преходи в планината или подобни случаи, в които искате да минимизирате багажа. Опаковката е със специален дизайн, който не позволява проникване на въздух в контейнера и можете да сте сигурни, че няма да се разсипе в раницата ви. На снимките виждате и новата опаковка от 150 мл, която все още не е налична в търговската мрежа, но имаме уверение от производителя, че ще бъде в продажба за следващия сезон.

Слънцезащитен лосион Baby&Family Wooden Spoon

От къде: магазините за био козметика, например Биомагазин Зелен 

Цена: опаковката от 50 мл. можете да закупите за 19,95 лв. за 30 SPF и 21,95 лв. за 50 SPF; опаковката от 100 мл. е на цена 27,95 лв. за 30 SPF или 29,95 лв. за 50 SPF; До края на месец август с код babiesontheroad10 можете да закупите всички продукти на марката Wooden spoon с 10% намаление от електронния магазин на zelen.bg!

Характеристики: биосертифицирана слънцезащитна козметика , базираща се на растителни масла и естествени минерали

Възраст, за която е подходящ: 0+

Полезно за: преходи в планината, плаж, ежедневна употреба в града

*Статията е написана в партньорство с Wooden spoon, които ни предоставиха продуктите за тест*

Author: Вики

Запален планинар, колоездач и скиор, обичам да прекарвам времето си в планината и зиме, и лете. Харесвам хубавата храна и вино и обожавам да пия качествено кафе! Обичам книгите и музиката, както и да пътувам със семейството си. Майка съм на красиво момиченце на име Ида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  +  71  =  78

Related stories

5 продукта на Шушулка, които взимаме на път лятото

За разликите между самар и ергономична раница и нашият опит с Deuter Kid Comfort