Куфар

Термо чаша Klean Kanteen

Share this post

В секцията с ревюта обикновено позказваме детски продукти, но да не забравяме, че и мама е човек 🙂 Днес искам накратко да ви запозная с една от любимите ми лични вещи – термо чашата на Klean Kanteen, която ползвам всекидневно в последните 2 години, както е ежедневието, така и на път. Това беше първият продукт на Klean Kanteen, с който се сдобих и с който марката спечели доверието ми. За кратко ревю на основните характеристики, скролнете в края на поста.

Както съм споменавала и в други статии, от доста време се интересувам от екологичен начин на живот и според мен един от най-важните аспекти на това е стремежът да генерираме по-малко отпадъци. Еднократните опаковки за храна и напитки са източник на огромно количество боклук, при това често такъв, който не подлежи на повторна употреба или рециклиране. Типичен пример за това са чашите за топли напитки за еднократна употреба – масово разпространените такива не се рециклират (дори тези, които ви изглеждат хартиени, имат тънък слой пласмата от вътрешната си страна, за да могат да изпълнят функцията си; ако се чудите, обърнете внимание следващия път, когато си купите кафе за навън – на опаковките винаги има символ, показващ материала, по който може да направите справка дали се рециклира), животът им е буквално броени минути, а аз имам навика да пия МНОГО кафе, често в движение, така че това е нещо, което употребявам ежедневно.

Поради тази причина още преди години започнах да си търся идеалната чаша за многократна употреба, която да става и за топли, и студени напитки, да е качествена, удобна за употреба навън, безвредна и дълготрайна. Изпробвала съм няколко различни чаши от пластмаса, бамбук и стъкло. Но никоя от тях не беше това, което ми трябва – пластмасовите чаши, независимо че от уж по-качествен и безвреден материал, се захабяваха бързо, придобиваха неприятен мирис и след няколко месеца трябваше да ги сменям. Бамбукови откривах само голям размер, който никак не е подходящ за еспресо, а и често са ми отказвали да ми направят кафе в нея заради височината, която не позволява да влезе в машината. Те имат и един сериозен недостатък – трошат се при всяко изпускане от високо. В последно време започна да се появява информация, според която материалът, от който се правят, не е и безопасен за здравето, така че те изцяло отпадат като вариант за мен. Стъклото, разбира се, е супер от гледна точка на качествата му на съхранение на напитките, но… е чупливо, поради което красивата ми стъклена чаша от закалено и сравнително леко стъкло преживя едва няколко седмици.

Така след доста време търсене, попаднах на стоманената термо чаша на Klean Kanteen. По това време марката още нямаше дистрибутор в България, така че се наложи да я поръчам от английски интернет магазин и доста се колебаех дали си заслужава цената. Tъй като беше по-скъпа от всички, които бях купувала до момента. Но когато пристигна се влюбих в нея на мига и две години по-късно, тя продължава да ми служи перфектно. И така, какво ми харесва в чашата?

Материалът е неръждаема стомана – дълготрайна, лека, нечуплива, не придава неприятен вкус на съдържанието и е напълно безопасна за съхранение на храни и напитки. Трайността и качеството на продукта за мен са от първостепенно значение, тъй като в противен случай в него няма нищо екологично – ако трябва всяка година да сменям по няколко “многократни” продукта, ресурсите, използвани за направата им, както и боклука, който остава в последствие, не оправдават покупката. Да не говорим, че не е и рентабилно. В това отношение всички продукти на Klean Kanteen са страхотни – материалите им гарантират дълъг живот – и чашата не е изключение. Ето защо много се зарадвах на предложението, което ни направиха вносителите на марката realfood.bg да рекламираме Klean Kanteen. Нашите партньори предоставят 5% отстъпка на читателите на блога с код ontheroad5 (отсъпката важи не само за продуктите на Klean Kantean, а и за други продукти, предлагани в електронния магазин, разгледайте!). Ревю на любимата ни бутилка за вода на марката може да прочетете тук.

Чашата е двустенна и вакуумно изолирана и запазва доста добре температурата на напитките вътре. Според производителят, топлите напитки се запазват до 2 ч., според мен дори и повече, ако предварително подгреете чашата и я затворите с капака веднага. Студените напитки запазват температурата си около 10 ч. – това признавам, че не съм тествала, но спокойно се справя със запазване на фрапето ледено за няколко часа на плажа.

Чашата се предлага в два различни размера и малкият от тях с вместимост 237 мл. отговаря идеално на моите нужди – побира капучино, но и късото еспресо не се “губи” вътре, и най-важното – височината позволява да се ползва във всяка кафе машина. Разполага с капак, който наподобява стандартната капачка на чаша за кафе за еднократна употреба – има отвор за пиене. Не се затваря плътно, така че не можете да ползвате чашата като термос и да я носите пълна в чантата си. За такъв продукт може да се насочите или към термоизолираните бутилки, или към термосите на марката.

В ляво – изолираната бутилка, която можете да ползвате както за вода (за да я запазите на приятна за пиене температура и лете, и зиме), така и като термос за други напитки

Капакът е изработен от пластмаса, което беше едно от притесненията ми при закупуване, но се оказа напразно – моят продължава да е в отлично състояние въпреки дългата употреба.

Чашата е лека, функционална (освен за кафе и други топли напитки, може да се използва и за студени такива, а също и като контейнер за храна – аз съм я ползвала за сладолед, пренасяне на бонбони, ядки или сушени плодове) и красива. Моята е класическа, без цветно покритие, а Нели наскоро се сдоби с цикламена, която е доста ефектна.

Тези качества за мен напълно оправдават цената на продукта и смятам, че инвестицията в него се отплаща многократно 🙂 Аз не тръгвам на път без моята чаша, а и рядко излизам в града без да я взема в раницата си и благодарение на нея съм спестила стотици чаши за еднократна употреба. На доста места в София вече има политика да предлагат малка отстъпка за напитки за навън, ако предоставите своя чаша, което е още един плюс.

Термо чаша Klean Kanteen

От къде: Електронния магазин на Realfood.bg

Цена: редовна цена 49 лв., но с промокод ontheroad5 получавате 5% отстъпка!

Размери и тегло: вместимостта на малката чаша е 237 мл., а теглото – 170 гр., предлага се и голям размер с вместимост 437 мл, който има и удобна силиконова сламка

Материал: неръждаема стомана

Характеристики: двустенна, вакуумно изолирана чаша за топли/студени напитки; разполага с капак, изработен от пластмаса; Производителят предоставя доживотна гаранция!

Полезно за: ежедневие, пътуване през всички сезони.

Поддръжка: препоръчва се измиване на ръка

*Статията е написана в партньорство с www.realfood.bg*

Author: Вики

Запален планинар, колоездач и скиор, обичам да прекарвам времето си в планината и зиме, и лете. Харесвам хубавата храна и вино и обожавам да пия качествено кафе! Обичам книгите и музиката, както и да пътувам със семейството си. Майка съм на красиво момиченце на име Ида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1  +  5  =  

Related stories

5 продукта на Шушулка, които взимаме на път лятото